راهکارهای جدید برای همگرایی ارزی دولت و بخش خصوصی

بازگشت ارز به سامانه نیما برای تعادل بخشی به منابع ارزی بانک مرکزی وعدم ایجاد صف تقاضا ضروری است. براین اساس با پیشنهاد بانک مرکزی مقرر شد تا کمیته ای با حضور رئیس کل بانک مرکزی، اتاق بازرگانی ایران و وزرای اقتصاد و صنعت برگزار شود تا با تعامل، چالش‌های روند بازگشت ارز و راهکارهای بخش خصوصی در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد

جمشید نفر دبیرکل کنفدراسیون صادرات ایران در گفتگو با اگزیم نیوز با اشاره به درخواست رییس کل بانک مرکزی برای تشکیل کمیته‌ای ۴جانبه به منظور هم اندیشی و رسیدن به یک راهکار مناسب برای حل مشکل بازگشت ارز حاصل از صادرات، اظهارداشت: پیشنهاد تشکیل کمیته جدید از سوی رئیس کل بانک مرکزی در جلسه دوهفته قبل مطرح شد زیرا بازگشت ارز به سامانه نیما برای تعادل بخشی به منابع ارزی بانک مرکزی بسیار ضروری است تا صف تقاضا ایجاد نشود.

براین اساس مقرر شد تا کمیته ای با حضور رئیس کل بانک مرکزی، اتاق بازرگانی ایران و وزرای اقتصاد و صنعت برگزار شود تا با تعامل چالش‌های روند بازگشت ارز و راهکارهای بخش خصوصی در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد تا ضمن تسهیل مسیربازگشت ارز حاصل از صادرات، هم بانک مرکزی به اهداف خود برسد و هم صادرکنندگان درادامه مسیر موانع کمتری را تجربه کنند.

وی با بیان اینکه از زمان صدور بخشنامه بازگشت ارز حاصل از صادرات تا کنون دو جلسه از سوی اتاق بازرگانی با رئیس کل بانک مرکزی برگزار شده و طی آن صادرکنندگان بخش خصوصی موانع موجود در راه صادرات و بازگشت ارز را مطرح کرده اند. در آخرین نشست رییس کل بانک مرکزی با اتاق وی اعلام کرد که این موانع ارتباطی با بخشنامه های صادر شده ندارد و دستگاه های دیگر مانند گمرک و وزارت صنعت باید این موانع را برطرف کنند. اما از آنجا که از آبان ماه تا کنون دستگاه های مرتبط با این موضوع نسبت به رفع مشکلات بازگشت ارز حاصل از صادرات فعالان اقتصادی اقدامی انجام ندادند، مقرر شده است که این جلسه برگزار شود.

دبیرکل کنفدراسیون صادرات ایران با تاکید براینکه چانچه بانک مرکزی و وزارت خانه های ذیربط با پیش فرض در این جلسات حضور پیدا نکنند و راهکارهای ارایه شده از سوی بخش خصوصی را به منظور تسهیل هر چه بیشتر بازگشت ارز حاصل از صادرات بشنوند، قطعا به نتایج مثبت با قابلیت اجرایی خواهند رسید.

 به گفته نفر راهکار پیشنهادی کنفدراسیون صادرات ایران در این زمینه این بود که 20 درصد از ارز حاصل از صادرات در اختیار شخص صادرکننده قرار گیرد تا برای حضور در نمایشگاه های خارج از کشور و یا هزینه های صادراتی و گمرکی مورد استفاده قرار گیرد. 20 درصد دوم نیز با نرخ توافقی به صرافی های مجاز مورد نظر بانک مرکزی فروخته شود و در نهایت 60 درصد باقی مانده با نرخ توافقی در اختیار وارد کنندگان قرار گیرد که البته ضروری است برای این امر از مکانیزم کنترلی لازم استفاده شود تا به دست وارد کننده واقعی برسد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه این مکانیزم کنترلی را می توان از پایانه های گمرکی انجام داد، یادآور شد: تنها ایراد بانک مرکزی به این طرح این است که امکان دارد با اجرای این طرح دوباره قیمت ارز در بازار با نوسان روبه رشد مواجه شود. زیرا فروش به صورت توافقی است اما ما مدعی هستیم که مکانیزم قیمت ارز تحت کنترل دولت است ضمن اینکه صادرکنننده مجبور است که ارز خود را بفروشد و چنانچه بخواهد گران بفروشد و مشتری نداشته باشد ملزم است که قیمت خود را پایین بیاورد. بنابراین شبهه نوسان در بازار ارز نمی تواند منطقی باشد.

دبیرکل کنفدراسیون صادرات ایران با تاکید براینکه ضرورت اعتماد بین دولت و فعالان بخش تجاری کشور برای عبور از چالش تحریم ها و بازگشت ارز حاصل از صادرات به هر طریق ممکن، بیش از هر زمان دیگر نیاز است، تصریح داشت: در جایی که صادرکنندگان بزرگ بخش خصوصی که از تجربه و اهلیت در امر تجارت بهره مند هستند و سال ها بازارهای خارجی را در حوزه هایی مانند پسته و فرش آشنا کرده اند، امروز به دلیل موانع موجود برسرراه صادرات از ادامه فعالیت در این حوزه بازمانده اند می تواند زنگ خطری برای بخش تجارت کشور باشد که امید است با برگزاری این جلسه و تعامل مسوولان موانع یادشده مرتفع و بازگشت ارز حاصل از صادرات با تسهیل بیشتری انجام شود.

 

کد خبر 26367

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 9 =